Vlada TK: Više od 340.000 KM za projekte zaštite okolice

Vlada je danas dala saglasnost na Odluke Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice o dodjeljivanju sredstava udruženjima čija je djelatnost usmjerena na zaštitu i unaprjeđenje okolice. Ovom odlukom dodijeljeno je ukupno 79.567,00 KM za 25 udruženja registrovanih na području Tuzlanskog kantona, kao i udruženja koja su registrovana u skladu sa zakonom na entitetskom ili državnom nivou čija je djelatnost usmjerena na zaštitu i unapređenje okolice, a koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice radi dodjele sredstava.

Također Vlada je dala saglasnost i na Odluku o odobravanju sredstava lokalnim zajednicama Tuzlanskog kantona, koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice. Općinama Doboj Istok, Srerenik i Sapna odobreno je ukupno 60.448,17 KM. Općini Doboj Istok su za nabavku i ugradnju stolarije na područnoj školi u MZ Lukavica rijeka odobrene 22.569,30 KM, Općini Srebrenik, za izgradnjuenergijski efikasne javne ulične rasvjete na području Srebrenika, je odobreno 148.355,76 KM, dok je za utopljavanje zgrade Mjesne zajenice „Zaseok“, Općini Sapna je odobreno 13.000,00 KM.

Saglasnost je data i na Odluku Ministarstva  o odobravanju 40.000,00 KM na ime sufinansiranja troškova po Sporazumu o sufinansiranju između Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), i to za sufinanciranje projekta energijske efikasnosti pod nazivom „Povećanje energijske efikasnosti u objektu JU Sportsko rekreativni centar Srebrenik”.

Pročitajte...