Zajednička izjava ambasada Kvinte u BiH: Posvećeni građanima BiH i reformama

– Spremni smo na saradnju sa svima koji pokažu aktivnu i jasnu predanost promjenama s ciljem bolje političke i socijalne klime širom zemlje, napisano je u zajedničkoj izjavi ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije u Bosni i Hercegovini

SARAJEVO (AA) – Ambasadori zemalja Kvinte (Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije) u Bosni i Hercegovini povodom posljednjih političkih dešavanja u zemlji i najavljene prekompozicije vlasti u Kantonu Sarajevu izdali su zajedničku izjavu u kojoj tvrde da ”ne favorizuju niti jednu stranu”.

”U svjetlu nedavnih prijedloga političkih lidera za smjenom Vlade Kantona Sarajevo, ponavljamo da smo posvećeni građanima BiH i reformama koje će njima pomoći, a ne bilo kojoj političkoj stranci ili grupaciji. Politike i političare treba cijeniti prema načinu na koji odgovaraju na zahtjeve građana za boljim vlastima, ekonomskim reformama, borbom protiv korupcije i za poštivanjem ljudskih prava. U prethodnih 12 mjeseci uvjerili smo se da je koaliciona vlada imala jasnu i pozitivnu viziju o tome kako unaprijediti život građana. Spremni smo na saradnju sa svima koji pokažu aktivnu i jasnu predanost promjenama s ciljem bolje političke i socijalne klime širom zemlje. BiH su potrebni političari koji su dorasli zadacima sa kojima se zemlja suočava, a mi ćemo nastaviti pružati podršku onima koji su odlučni da se sa istima suoče na efikasan način”, napisano je u zajedničkoj izjavi ambasadora zemalja Kvinte u BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).