Zasjedalo Općinsko vijeće Sapna

Vijećnici Općinskog vijeća Sapna razmatrali su danas i usvojili prijedlog Odluke o izvršenju budžeta za šest mjeseci ove godine, kao i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta za ovu godinu. Istaknuto je da je Budžet stabilan, stoga je donesena Odluka da se rebalansom budžeta uvećaju sredstva za zaštitu životne sredine. Vijećnici u Sapni usvojili su i Odluku o zajedničkom Pravobranilaštvu za ovu godinu.

Najviše pažnje vijećnika u Sapni izazvao je prijedlog Odluke o izvršenju budžeta za šest mjeseci ove godine, kao i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta za ovu godinu. – Rebalansom budžeta od 780.000 maraka, najviše novca biće usmjereno ka zaštiti životne sredine. Ulagat će u riječna korita i otpadne vode na području Sapne, istakao Sabit Brđak, predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna.

Značajan rasprava vodila se i oko Odluke o komunalnim takasama. Vijećnici u Sapni razmatrali su i usvojili Izvještaje o radu nekoliko javnih institucija na području Sapne. Pozitivno je poslovalo JKP “Sapna” sa dobitkom od oko 17.000 maraka, istaknuto je na sjednici OV Sapna.

Pročitajte...