Žižović i Beganović: Uz maksimalan angažman do treće uzastopne pobjede

U 29. kolu m:tel Premijer lige BiH, fudbalerima Slobode na Tušnju gostuje Olimpik. Crveno – crni novu ligašku utakmicu dočekuju sa dvije vezane pobjede u prvenstvu i u nešto boljoj formi u odnosu na ekipu iz Sarajeva. Trener tuzlanskog premijerligaša Mladen Žižović istakao je kako Olimpik ima iskusnu ekipu, ali da uz maksimalan angažman njegovi momci mogu do treće pobjede u nizu i mirniji završetak sezone.

„ Dolazi Olimpik, ekipa koja u svojim redovima ima nekoliko zaista dobrih individualaca. Imaju iskusnu ekipu i predvođeni su dobrim trenerom. Doći će da pokušaju ostvariti svoje ambicije, a mi smo tu da ih zaustavimo. Pokušat ćemo to da uradimo maksimalnim angažmanom. U ovom momentu smatram da smo mi u boljem ambijentu, možda i malo boljoj formi. Ostvarili smo dvije vezane pobjede i nadam se da ćemo u subotu vezati i treću i po prvi put ove sezone ostvariti tri pobjede u nizu i da možemo na miru, rasterećeni ući u posljednji dio prvenstva“, istakao je Mladen Žižović šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Fudbaler Slobode Dženis Beganović ističe kako je atmosfera u ekipi na zavidnom nivou. Poznaju ekipu Olimpika i uradit će sve kako bi došli do pobjede i ponovo obradovali svoje navijače, koji još uvijek ne mogu bodriti ekipu sa tribina zbog pandemije koronavirusa.

„Znamo da nas očekuje jedna teška i zahtjevna utakmica. Međutim, mi znamo njihove prednosti i mane, znamo gdje su dobri i gdje su loši. Pokušat ćemo iskoristiti svaku njihovu lošu stranu i nadam se pozitivnom rezultatu“, rekao je Dženis Beganović fudbaler FK Sloboda Tuzla.

Zbog tri žuta kartona utakmicu će propustiti Saša Maksimović. Sloboda se trenutno nalazi na 8 mjestu prvenstvene tabele sa 31 osvojenim bodom, dok Olimpik ima 7 manje na desetom mjestu. Utakmica se igra sutra na stadionu Tušanj u 15 sati.

Pročitajte...