Dragan Čović posjetio općinske i gradske organizacije HDZ u TK

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović posjetio je danas općinske i gradske organizacije HDZ BiH na području Tuzlanskog kantona, te je prisustvovao svečanoj sjednici Županijskog odbora HDZ BiH Soli koja je organizovana povodom obilježavanja 30. godišnjice. Bila je to prigodna prilika da se prisjete svih onih koji su prije 30 godina utemeljili Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH, istakao je Čović.

Na svečanoj sjednici čiji je domaćin bio HDZ Tuzlanskog kantona razgovaralo se o tome kroz šta je prošla Hrvatska demokratska zajednica u proteklih 30 godina, sve uspone i padove, te o planovima za naredni period. Neizbježna tema bili su i predstojeći lokalni izbori, gdje su očekivanja ove stranke ali i njihovih koalicionih partnera vrlo izražena, istakao je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

– Želimo dobiti sva gradonačelnička i načelnička mjesta tamo gdje su Hrvati većina. To je nemali, postavljen cilj pred sebe, ali vjerujem da ćemo u njemu uspjeti. Kao i da ćemo dobiti više vijećnika u općinskim i gradskim vijećima nego što smo to imali prije 4 godine, ali i tada smo imali više od 330 vijećnika. To je još jedan cilj koji treba ostvariti, neće ga biti lako ostvariti, ali mislim da smo u ove 4 godine (od zadnjih lokalnih izbora) poslali toliko dobrih poruka i izvršili tolikih obaveza da vjerujem da će naše glasačko tijelo to prepoznati, kazao je Čović.

Izborna kampanaja bit će u potpunosti prilagođena trenutnoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanjoj virusom COVID-19. Cilj je odgovarajućom strategijom doći do svakog birača, istaknuto je.

– Tako da rad na terenu, obilazak svakog temeljnog ogranka. Jednostavno decentralizirati stranačko djelovanje do svakog člana. A mi danas imamo više od 43.000 članova, tako da vjerujem da će to biti dovoljno dobro organizirano da možemo ove ciljeve koje smo postavili ostvariti, dodao je Čović.

U sklopu radne posjete općinskim i gradskim organizacijama na području TK predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, osim Županijskog odbora HDZ BiH Soli, posjetio je danas Općinski odbor Drijenča-Čelić, te Gradski odbor Živinice.

(RTVTK)