Filmu ‘Muškarci ne plaču’ Nagrada za najbolji film 19.Bratislava film festivala

Film “Muškarci ne plaču” u režiji Alena Drljevića dobitnik je Nagrade za najbolji film na međunarodnom 19. Bratislava film festivalu.

Žiri festivala u sastavu Jean – Marc Barr (USA), Katarina Krnačova (Slovačka) i Bojan Vuletić (Srbija), jednoglasno je donio odluku uz obrazloženje da se glumački ansambl, uz inspirativnu i emotivno intenzivnu glumačku izvedbu, suočava sa tragičnim događajima iz prošlosti. Ocijenjeno je važnim istaći da je pomirenje, glavna poruka filma, izuzetno važna za današnju političku situaciju.

Na završnoj ceremoniji Festivala nagradu je preuzeo glumac Sebastian Cavazza.

“Muškarci ne plaču” prikazani su u sklopu Takmičarskog programa Zagreb Film Festivala 14. novembra., dok će 16. novembra film biti prikazan na Ljubljana Film Festivalu – LIFFE.

Film u kojem su uloge ostvarili Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Ermin Bravo, Boris Ler, Ivo Gregurević, Izudin Bajrović i Jasna Đuričić, sa prikazivanjem u BiH počinje 16. novembra u kinima CINEMACITY – Sarajevo, CINEPLEXX – Banjaluka EKRAN – Zenica, CINECTAR – Mostar, Tuzla i Bihać, saopćeno je iz producentske kuće Deblokada.

(RTVTK/FENA) M.L.

Pročitajte...