Simpozij u Tuzli: „Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane“

Na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli danas počinje dvodnevni  Peti Međunarodni, naučno-stručni simpozij „Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane“. Simpozij je već petu godinu fokusiran na interakciju između bioloških i hidroloških sistema, uticaja hemijske, prehrambene i farmaceutske industrije na okolinu i mogućnosti uspostavljanja okolinski prihvatljivih i održivih tehnologija. Cilj je promovisati i popularizirati izvrsnost u naučnim i stručnim istraživanjima naučnika i stručnjaka iz područja hemije, hemijskog inženjerstva, prehrambene tehnologije, agronomije, zaštite okoliša i zaštite na radu.  Ove godine Simpozij se održava pod motom: „Održivi razvoj danas je promjena koju želite vidjeti sutra“. Istraživači iz različitih oblasti kao i predstavnici privrednih subjekata će imati priliku da putem predavanja i diskusije razmjene iskustva i saznanja iz različitih područja nauke i industrije.