Fudbal: Protiv Sjeverne Irske pred ograničenim brojem gledalaca

Fudbalska reprezentacija BiH će utakmicu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske igrati pred navijačima na stadionu Grbavica, potvrdio je za našu kuću RTV TK član kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez.

Federalno ministarstvo zdravstva dalo je zeleno svjetlo za odigravanje ovog susreta pred ograničenim brojem domaćih navijača 8. oktobra.

Iako FIFA-a propisuje, odnosno predlaže da broj gledatelja može biti i do 30 posto kapaciteta stadiona, Nogometni/Fudbalski savez BiH će odobriti ulaznice za 10-15 posto kapaciteta stadiona Grbavica kako bi dodatno smanjili rizik od širenja koronavirusa, ali kako bi ipak omogućili bh. repezentativcima da imaju podršku s tribina.

Kantonalno Ministarstvo zdravstva i Krizni štab će propisati sve epidemiološke mjere koje će morati biti zadovoljene u saradnji s Ministarstvom zdravstva FBiH i Nogometnim/Fudbalskim savezom.

Ova odluka Ministarstva zdravstva se odnosi samo na utakmice reprezentacije BiH. Da li će u narednom periodu biti dozvoljen određeni broj navijača i na utakmicama Premijer lige BiH, bit će razmatrano u narednom periodu.

 

 

Pročitajte...