Helikopter se zabio u zgradu u New Yorku

NEW YORK, USA - JUNE 10: Officials and firefighters work around the crash site after a helicopter was forced into an emergency landing and crashed on top of a building in Manhattan, New York, United States on June 10, 2019. The pilot of the helicopter is believed to be the sole fatality in the crash in foggy conditions, according to multiple reports. The crash created a fire in the building that fire officials said has since been extinguished, however, personnel are still on scene due to the fuel leakage from the helicopter, which could cause the fire to reignite. ( Atılgan Özdil - Anadolu Agency )
– Helikopter je udario u krov zgrade na 7. aveniji, a nakon nesreće je došlo do požara te je cijela zgrada evakuirana

NEW YORK (AA) – U četvrti Manhattan u New Yorku helikopter se zabio u zgradu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako javlja ABC, poginula je najmanje jedna osoba. Do nesreće je došlo po kiši i lošem vremenu, u 14 sati po lokalnom vremenu.

Helikopter je udario u krov zgrade na 7. aveniji, a nakon nesreće je došlo do požara te je cijela zgrada evakuirana. Evakuirano je i nekoliko okolnih zgrada.

Još se ne zna ko je poginuo, ali zna se da se radi o osobi iz helikoptera. Događaj se zasad vodi kao nesreća, nema nikakvih indicija da se radi o terorističkom činu.

Stanovnici su pozvani da izbjegavaju područje između 51. ulice i 7. avenije zbog dolaska policijskih, vatrogasasnih i vozila hitne pomoći.

Još se ne zna što se tačno dogodilo. Ali, prema nekim informacijama, pilot je nakon kvara namjerno ciljao na krov zgrade kako ne bi pao na ulicu punu ljudi i vozila.