Investicija za čovjeka: Priznanje Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona

Dobitnik Zlatne nagrade i priznanja za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona

U okviru 2. svjetskog kongresa poduzetnika, održanog u Skoplju, Sjeverna Makedonija, od 16. do 18. oktobra, na svečanoj večeri u hotelu Marriott, 17.10.2019. godine, izvršeno je predstavljanje Projekta i dodjela nagrada i priznanjanajboljim zajednicama i institucijama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi „GLOBALLOCAL“ te nagrada i priznanja za najbolje investicije za održivi razvoj u srednjoj i jugoistočnoj Europi „INVESTICIJA ZA ČOVJEKA“.

Kategorije u kojima su dodijeljene nagrade su:

  • Zlatna nagrada i priznanje
  • Velika nagrada i priznanje
  • Standard nagrada i priznanje

Kandidovana ministarstva svrstana su u kategoriju javnih institucija sa zakonodavnim ovlastima.

Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona je dodijeljena Zlatna nagrada i priznanje za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi „GLOBALLOCAL“ za 2019. godinu.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona djeluje u pravcu unapređenja i podizanja kvaliteta usluga u resornoj nadležnosti u cilju bržeg razvoja Tuzlanskog kantona i stvaranja uslova za novo zapošljavanje i jačanje konkurentnosti, odnosno unapređenje saobraćajne infrastrukture s ciljem stvaranja boljih uslova za razvoj turizma i razvijanje regionalne saradnje u oblasti trgovine.

Ministarstvo nastoji da bude u samom vrhu po kvalitetu usluga koje pruža građanima i partnerima, da kreira i stvara poslovni ambijent u resornoj oblasti, da osigura funkcionalan sistem komunikacije u saobraćaju planiranjem, rekonstrukcijom i unapređenjem saobraćajne infrastrukture te da održava trend razvoja turističke ponude Tuzlanskog kantona i poboljšava stanje u oblasti trgovine.

U ime ministra trgovine, turizma i saobraćaja gospodina Edina Buševca i zaposlenika Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, Nagradu je preuzela Azra Gavranović, sekretar Ministarstva.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK