Nije prihvaćen zahtjev SDA za hitnu sjednicu Zastupničkog doma PSBiH

SARAJEVO, 25. decembra (FENA) – Nije prihvaćen zahtjev Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) za sazivanje hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH radi razmatranja državnog proračuna za iduću godinu.

Prema saopćenju Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajuća Doma Borjana Krišto uputila je obavijest ističući da za hitnost sjednice ne postoje razlozi koji su navedeni u tom zahtjevu SDA.

– U obavijesti, predsjedateljica Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto navodi sljedeće razloge za neprihvatanje zahtjeva Kluba zastupnika SDA:

– Prijedlog zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu, čiji je predlagatelj Predsjedništvo BiH, uvršten je za razmatranje u prvom čitanju u dnevni red 55. sjednice Zastupničkog doma PSBiH, koja je započela 21. prosinca 2017. godine i prekinuta je istog dana;

– prema mjesečnom Kalendaru aktivnosti Zastupničkog doma PSBiH, sljedeća sjednica Doma planirana je za 17. siječanj 2018. godine, kada će biti nastavljena 55. sjednica, te će tada, prema ranijem prijedlogu Kolegija u proširenom sastavu, Prijedlog zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu biti razmatran u oba čitanja – navedeno je u saopćenju.

Zahtjev za sazivanje hitne sjednice Klub zastupnika SDA uputio je danas i naveo da traži samo jednu tačku dnevnog reda – Prijedlog zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

(RTVTK/FENA) M.L.

Pročitajte...