Organizacioni odbor o zaustavljanju učešća OS BiH na Bobovcu za Dan državnosti

Organizacioni odbor narodnog okupljanja na Bobovcu reagirao je danas povodom, kako navode, zaustavljenog učešća počasne jedinice OS BiH na obilježavanju Dana državnosti BiH.

– Skandalozno je da ministrica odbrane BiH Marina Pendeš u posljednji čas, danas, dva dana pred tradicionalno narodno okupljanje povodom obilježavanja Dana državnosti BiH na kraljevskom gradu Bobovcu, zaustavi planirano i pripremljeno angažovanje počasne jedinice i vojnog orkestra Oružanih snaga BiH u ovoj narodnoj manifestaciji – navodi se u saopćenju Organizacionog odbora.

Prošlogodišnja masovnost ovog skupa, kako se dodaje u saopćenju, čijem su održavanju i nacionalnom dostojanstvu dali doprinos pripadnici Oružanih snaga na isti i ove godine očekivani način, i po identičnoj proceduri, ovim neće biti umanjena.

– Niti zaustavljena narodna volja u očuvanju tradicije i privrženosti najboljim vrijednostima naše države i kulture zajedničkog života koja se tako snažno iskazala i iskazaće i ove godine.  Pozivamo sve ljude Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u nedjelju, 25. novembra na Bobovcu  i iskažu odlučnost u očuvanju digniteta građana i naše domovine – navode iz Organizacionog odbora (BZK Preporod, HNV BiH, La Benevolencija, Krug 99, Merhamet, SGV-PR, VKBI).

Pročitajte...