OV Čelić: Usvojena odluka o privremenom finansiranju

Vijećnici u Čeliću danas su usvojili odluku o privremenom finansiranju za prvi kvartal ove godine. Također je usvojena odluka o utvrđivanju plana eksterne revizije Općine Čelić. Danas je stavljena van snage odluka o kreditnim zaduživanjima.

 

Vijećni u Čeliću danas su stavili van snage  odluku o visini i načinu naplate komunalne naknade za stambene prostore. Osim toga usvojena je i odluka o privremenom finansiranju za period od 01.01. do 31.03.2020. godine.

Mi smo bili prinuđeni da donesemo odluku o privremenom finasiranju da bi se nesmetano Općin Čelić mogla finasirati. Ta se odluka odnosi do 31. marta ove godine a smatram i ubjeđen sam pošto služba za finansije i općinska administracija zajedno za načalenikom rade već na formiranju budžeta i mi ćemo po hitnoj proceduri formirati nadam se tamo do polovine februara općinski budžet koji će biti ove godine vjerovatno manji iz razloga zbog korona virusa ali smatram da ćemo ispuniti mogućnosti i želje građana i nas kao kao općinske administracije u onoj mjeri koliko to budu finasijska sredstva dospijevala rekao je Admir Hrustanović načelnik Općine Čelić.

Vijećnici su van snage stavili odluke o kreditnom zaduživanju.

Danas smo donijeli odluku o stavljanju van snage odluke o kreditnom zaduženju Općine Čelić u visini od 800.000 KM. To je ona odluka koja je bila u prošlom sazivu i koju je prošli saziv usvojio, međutim hvala bogu nije je uspio realzirat zbog određenih problema koji su nastali u samoj realziaciji te odluke rekao je Mustafa Ljaljić predsjedavajući OV Čelić.

Takođe danas je  usvojen plan eksterene revizije Općine Čelić kao  i odluka o postupku ostvarivanja prava na obavezno zdravstveno osiguranje osoba koje su u stanju socijalne potrebe.

Revizija je prije svega i moralna obaveza prema građanima i narodu koji nas je birao. Moramo to uraditi jednostavno zbog sebe i zbog građana, donijeli smo dakle odluku da krenemo u taj proces. Mora se napraviti presjek stanja, presjek stanja kojeg smo zatekli koje je kaatastrofalno. Naravno to će raditi stručnjaci iz oblasti prava i ekonomije i finansija dodaje Ljaljić.

Na sjednici su usvojene i odluke o imenovanju radnih tijela općinskog vijeća, kao i  odluka o objavi identifikacionog broja Općine. Takođe danas je razmatran  izvještaj o radu komisije za nepokretnost i prava u 2020 godini. Doneseno je i rješenje o imenovanju privremenog člana Upravnog odbora Doma zdravlja, predstavnika osnivača, Općine Čelić.

 

Pročitajte...