Predizborna kampanja i u programu Radija TK

Od 16. oktobra i zvanično počinje predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini. RTV Tuzlanskog kantona privodi kraju pripreme za početak emitovanja predizbornih aktivnosti političkih subjekata, kandidata na Lokalnim izborima 2020.godine za gradonačelnike i načelnike općina, kako i kandidata za gradska i općinska vijeća u Tuzlanskom kantonu.

U programu Radija Tuzlanskog kantona prvu, uvodnu, debatnu predizbornu emisiju, kao i u programu TVTK možete pratiti u četvrtak od 20 sati. Inače, debatne predizborne emisije emitovat ćemo utorkom, srijedom i četvrtkom od 20 sati, tako da tim danima nećete biti u prilici pratiti emisiju “Noćna smjena TK radija”. Noćnu smjenu, za vas, poštovani slušatelji, pripremat ćemo i realizirati ponedjeljkom i petkom u 20 sati. Nakon završetka predizborne kampanje nastavit ćemo sa emitovanjem ove emisije u redovnim terminima.

Od ponedjeljka do nedjelje u terminu od 18.00 sati, umjesto emisije koju pripremaju kolege u Radiju Slobodna Europa, bićete u prilici pratiti Izbornu hroniku odnosno aktivnosti političkih subjekata i kandidata na ovogodišnjim lokalnim izborima.

U terminu od 21.45 od ponedjeljka do petka, emitovat ćemo neposredna obraćanja kandidata na predstojećim lokalnim izborima.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/