Rukomet: Šuman okuplja reprezentativce u nedjelju na Ilidži

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine je u susret skorašnjem startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj potvrdio da će selektor rukometne reprezentacije BiH u sljedećem periodu ostati Bilal Šuman.

Upravni odbor RSBiH je sa Šumanom dogovorio kako da mu isplaćuju dug koji je napravljen u prethodnom periodu kad je vodio bh. A tim, kao i novi ugovor. Ipak ovo sve nije još formalizirano.

Njegov fokus trenutno i jeste na okupljanju A tima poslije 10 mjeseci, a termin je nedjelja 1. novembra (17 sati) u hotelu Hills na Ilidži. Međutim, to nikad nije bilo teže za ostvariti.

Dejan Malinović, Mirsad Terzić, Dino Hamidović i Marko Tarabochia su pozitivni i neće doći na okupljanje. Srećom oni su dobro i nemaju teže simptome bolesti.

Marin Vegar i Ibrahim Haseljić su ozlijeđeni tako da ni oni neće biti na raspolaganju. Bh. reprezentativci dolaze u Sarajevo iz velikog broja zemalja, sa različitim restrikcijama i pravilima, pa je veliki problem kako okupiti ostale.

Za našeg prvog protivnika, Njemačku, stvari su jednostavnije jer su im svi igrači reprezentacije u domovini. Na Šumanovom popisu je veliki broj mladih rukometaša iz Premijer lige koji bi mogli dobiti priliku.

Izabranici Bilala Šumana će obaviti mini pripreme prvi put poslije 10 mjeseci i utakmica na Evropskom prvenstvu u Norveškoj. Potom će uslijediti kvalifikacijski dvoboji protiv Njemačke u Dizeldorfu 5. novembru (16.15 sati), a zatim 8. novembra (20 sati) protiv Austrije u Bugojnu.