SDA Tuzle obilježila 29 godina uspješnog rada i djelovanja u TK-a (VIDEO)

Stranka demokratske akcije imala je odgovore na sva teška pitanja koja su iskrsnula u protekle tri decenije, otvorili smo demokratske procese i stali u kraj jednopartijskom sistemu, a SDA iz Tuzle je bila dio svega toga, poručio je predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović večeras iz Tuzle.

U ovom gradu svečanom tribinom obilježeno je 29 godina od osnivanja SDA, a stranački predsjednik je naglasio da je kroz ove godine vraćen ponos i identitet Bošnjacima, njihovo ime i jezik.

– Pomalo je čudno da SDA nema bolju podršku u Tuzli, to je jedan poseban fenomen. Naš ministar Bukvarević je branio BiH, bio dobar borac, imao je ogroman doprinos za donošenje zakona o borcima, mislim da treba više cijeniti takve ljude – naglasio je Izetbegović.

Predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je istakao da je formiranje SDA na ovim prostorima imalo za cilj očuvanje države i političko uspravljanje Bošnjaka.

– Danas obilježavamo godišnjicu, sjećamo se osnivača. Ubrzo je uslijedila agresija, a mi možemo kazati da je SDA za ove godine bila vodeća snaga u svim pozitivnim projektima – rekao je Bukvarević.

Naglasio je da SDA i danas predvodi sve pozitivne procese u BiH.

Očekuje da će nova Vlada TK, zajedno s federalnom vladom, raditi zajedničke projekte koji će povezati Tuzlake s drugim gradovima.

– To je naše opredjeljenje za naredni period, mislim da će SDA položiti i taj ispit – naveo je Bukvarević.

Delegacija SDA danas je boravila u Tuzli, predvođena predsjednikom Izetbegovićem, federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom Bukvarevićem, a tokom dana je održan sastanak s predstavnicima kantonalne vlade i kantonalnim stranačkim odborom.

Također, položeno je cvijeće na Kapiji i Slanoj Banji.

Pročitajte...