Novi konkurs za zapošljavanje u školama

Aktuelnim konkursom za zapošljavanje u osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu raspisano je ukupno 1586 pozicija za nastavnike, profesore, sekretare, higijeničare i druge radnike. Međutim, zbog ukazane potrebe resorno, Ministarstvo za obrazovanje i nauku TK u uotorak je objavilo novi, odnosno izmijenjeni konkurs čiji se tekst očekuje u dnevnim novinama.

novinar Azra Mešić

Konkurs za zapošljavanje nastavnika i nenastavnog osoblja u osnovnim i srednjim školama je objavljen 30. jula i rok za dostavu dokumenata bio je 7. august.

Nakon objavljivanja tog konkursa nama su se škole obratile sa zahtjevima za izmjenama tog konkursa. Došlo je do promjene u broju određenih časova na pozicijama, ali i do novih pozicija u pojedinim školama, a te izmjene su uslijedile zbog rješavanja tehnološkog viška. Rasporedili smo određene zaposlenike u druge škole, kaže Fikret Vrtagić, pomoćnik ministra za obrazovanje TK.

Za neke pozicije na izmijenjenom konkursu neće biti mjesta, ali to nije smanjenje broja radnih mjesta, kažu u Ministarstvu jer su otvorene druge pozicije.

O tim detaljima kandidati se mogu informisati u sutrašnjem dnevnom listu Oslobođenje u kome će biti objavljenje ispravke, odnosno izmjene i dopune konkursa, naglašava Vrtagić.

Kandidati koji su već predali dokumentaciju na temelju prethodnog konkursa, neće morati ponovo konkurisati za te pozicije, ako ih ima u tekstu sutrašnjeg konkursa. Za one koji konkurišu za nove pozicije rok za prijave trajat će do 14. augusta.