Seniorska ekipa AK “Sloboda-Tehnograd” viceprvak BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Jučer je u Sarajevu na atletskom poligonu stadiona “Koševo” održan Ekipno prvenstvo BiH u atletici za senior/ke, na kome su atletičari AK “Sloboda-Tehnograd” osvojili titulu viceprvaka BiH u seniorskoj konkurenciji.

Titulu prvaka BiH za 2019 godinu, osvojli su atletičari AK “Zenica” sa ukupno 70 bodova, dok je drugoplasirana ekipa AK “Sloboda-osvojila” II mjesto sa 58 osvojenih bodova. Trećeplasirana je ekipa bila AK “Novi Grad” sa 52 osvojena boda.

Za ekipu AK “Sloboda Tehnograd” nastupili su: Rusmir Malkočević, Mahir Kurtalić, Hajrudin Vejzović, Egon Savić, Aleksandar Dalić, Nermin Alibašić, Jasmin Gavranović i Mirza Kasumović.

U pojedinačnom disciplinama takmičari AK “Sloboda-Tehnograd” osvojili su 4 prva mjesta i to Hajrudin Vejzović u trci na 100 m, Mahir Kurtalić u trci na 110 m prepone, štafeta 4×100 m (Mahir Hajrudin Vejzović, Egon Savić, Rusmir Malkočević i Mahir Kurtalić), Aleksandar Dalić u trci na 3000m stipl .

Od ukpno 13 disciplina takmičari AK “Sloboda-Tehnograd” i AK “Zenca” su osvojili ukupno 9 prvih mjesta, ali prednost AK “Zenica” dobijena je u bacačkim disciplinama gdje su Zeničani osvojili 20 bodova od mogućih 21, dok su takmičari AK “Sloboda-Tehnograd” osvojili 4 boda.

Već narednog vikenda prema Kalendaru takmičenja ASBiH u Sarajevu će se održati Pojedinačno prvenstvo BiH za juniore-ke.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno