Sutra upis u odjeljenje muzičke škole u Srebreniku

Odjeljenje Osnovne muzičke škole u Srebreniku jučee je otvorilo vrata za sve zainteresovane učenike i roditelje, koji imaju želju da se bave muzikom. Već sutra je planiran upis u ovu školu i to na tri odsjeka. Klavir, harmonika i gitara. Iz ove škole nadaju se velikom odzivu, jer su njihovi učenici u proteklih 14 godina višestruko nagrađivani na brojnim takmičenjima.

Odjeljenje Osnovne muzičke škole u Srebreniku datira još od 2007 godine. Brojni uspješni, mladi muzičari ponikli su iz ove škole. Kako bi približili muziku mladima, upriličili su dan otvorenih vrata Muzičke škole u Srebreniku. Zvanično sutra počinje i upis na tri različita odsjeka.

I učenici i roditelji da se uvjere kako izgleda rad muzičke škole, već od srijede upis na odsjecima klavir, harmonika, gitara.

Nedvno je pokrenuta i procedura pred zastupnicima Skupštine TK da se u Srebreniku osnuje zasebna Osnovna muzička škola što nadležne u ovom gradu jako raduje.

Brojni učenici ove škole sada su jako poznati i u našoj zemlji i van nje, po svojim muzičkim uspjesima.

Brojni učenici završili su i srednju muzičku i akademije a u prilog tome su brojne diplome i brojna takmičenja iza njih. Nastavno osoblje se nada da će sutra biti veliki odziv mališana za upis u Odjeljenje Osnovne muzičke škole u Srebreniku. Kažu da je muzika je prelijepa stvar koja zbližuje ljude i oblikuje dječiju kulturu, te ih drži van problema, zbog discipline koja je po

Pročitajte...