U Maglaju za 24 sata novih 10 slučajeva koronavirusa, čitava firma poslana u izolaciju

Na području Maglaja u protekla 24 sata registrovano je novih deset slučajeva zaraze koronavirusom čime je brojka zaraženih došla do 46, potvrđeno je iz Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona.

Načelnik općine Maglaj, koja je trenutno žarište koronavirusa u Zeničko-dobojskon kantonu, Mirsad Mahmutagić u saopćenju za javnost je kazao da je od 18 uzoraka deset pozitivno, a da je sedam s područja općine Maglaj

“Danas se nastavlja testiranje novih 20-ak uzoraka. Nakon uvida u epidemiološku sliku, obavješteni smo od nadležnog epidemiologa da od danas svi uposlenici firme ‘Bontex’ idu u kućnu izolaciju”, kazao je Mahmutagić.

Podsjetimo, ranije je na području Maglaja za samo sedam dana registrovano je tridesetak slučajeva koronavirusa, a svi su većinom vezani za firmu HM Promet.

“Bez obzira na popuštanje mjera u borbi protiv širenja korona virusa molimo sve građane da se strogo pridržavaju naredbi i preporuka kriznih štabova, a posebno da poštuju mjere socijalnog distanciranja i koriste zaštitne maske”, kazao je Mahmutagić.

RTVTK/klix.ba

Pročitajte...