Održana 8. sjednica GV Srebrenik

Nakon višesatne rasprave  vijećnici GV Srebrenik  nisu usvojili Izvještaj  o izvršenju  polugodišnjeg budžeta grada kao ni Informaciju o proglašenju budžeta.

” Predstavnici izvršne vlasti odnosno načelnik sa saradnicima ponovo ne prisustvuje sjednici iako su sve tačke blisko vezane za budžet odnosno materijale koje je on sa svojim saradnicima predložio  i to uveliko otežava rad samog vijeća. Prihodovna strana bila je u iznosu od nekih 4,4 miliona, rashodovna negdje oko 4 miliona. Što znači da je neki suficit ostavaren od 400.00 maraka. Ne bi to bilo ni toliko loše ukoliko se ne bi gledala činjenica da je predviđeni proglašeni budžet od strane  gradonačelnika  preko 20 miliona  maraka i kad uzmemo u obzir ono što je ostvareno  u odnosu što je proglašeno odnosno predviđeno u ovoj budžetskoj godini zaista  je velika.” -Edis Kavgić, zamjenik predsjedavajućeg GV Srebrenik

Uz sugestije vijećnika Prijedlog Odluke  o davanju saglasnosti za prenos vlasništva  sa Mjesne zajendice Tinja Gornja na Grad Srebrenik vraćen je na doradu.

Pročitajte...