Sajam proizvoda i usluga za starije oosbe

Na današnjem sajmu članovi su prezentovali svoje ručne proizvode i usluge, te ponudili mnoštvo pogodnosti za osobe treće životne dobi. Zekija Imamović jedna je od članica koja je danas na Trgu slobode u Tuzli predstavila svoje ali i ručne radove svojih kolegica. Među izloženim radovima su i marame te različite kutijice. Svaki izloženi proizvod radi se u više etapa.„Mi smo danas na Trgu prvenstveno radi prezentacije  ovih naših radova koje mi inače radimo  u svim incijativnim grupama. Znači mnogobrojne su aktivnosti da ja sada ne nabrajam, ovo što vi možete vidjeti  to je samo jedan dio a u glavnom sve je ručni rad. Znači sve su ručni radovi, žene su članovi koje se nalaze u grupama to ručno izrađujemo u svojim radionicama i usput se družimo. Ovo se sve radi u više etapa tako da recimo ove kutijice jedni farbaju, drugi lijepe naljepnice, marame isto tako je nekakav proces u dva dana.

Organizatori sajma proizvoda i usluga za starije osobe su Crveni križ Tuzlanskog kantona i Mreža aktivnog starenja:

Mreža aktivnog starenja je partner CK Tuzlanskog kantona  na implementaciji projekta volonterizam i aktivizam  za osobe treće životne dobi  koje implementiraju uz podršku gradske uprave Tuzla i u okviru kojeg organizujemo i evo ovaj današnji sajam proizvoda i usluga za osobe treće životne dobi. Prije ovog sajma i u nastavku projekta  realizovat će se kreativne radionice za osobe treće životne dobi koje su članice  Mreže aktivno starenja a isto tako planirana je i organizacuja  različitih edukativnih radionica  koje ćemo pomoći osobama treće životne dobi da unarijedimo svoja znanja i vještine za dalji rad.

„Danas  je skup svih incijativnih grupa, zbog pandemije  smo ograničeni pa smo samo po pet osoba pozvali, ali ovjde su došle sve grupe da iznesu svoje radove što rade u radionicama. Mi radimo, bez obzira  što je pandemija poštujemo  mjere a radimo u našim radionicama, tako da su žene donijele svoje radove  da pokažu  šta su radile i kako one rade“

Sajam proizvoda i usluga za starije oosbe je jednodnevnog karaktera i besplatan za posjetioce.

Pročitajte...