Vijećnik OV Kladanj dio paušala usmjerio u stipendiranje

Posljednjih godina neki od izabranih vijećnika odlučuju svoj paušal usmjeriti u dobrotvorne svrhe ili pak za stipendiranje. Među takvima je Emir Kavazović koji je odmah po osvajanju mandata vijećnika u Kladnju odlučio stipendirati jednog studenta i dva srednjoškolca.


Ugovore o stipendiranju potpisali su studentica pedagogije i dvojica učenika Mješovite srenje škole “Musa Ćazim Ćatić” Kladanj. Usmjerivši dio svog paušala za stipendiranje vijećnik Emir Kavazović je osigurao jednu studentsku stipendiju od 100 maraka, i dvije učeničke od po 50 maraka.

-Ovu priliku ću iskoristiti da sa zahvalim svom sugrađaninu, Elmiru Kavazoviću, što nam je kao odabranim stipendistima olakšao ovu godinu koja je, s obzirom na epidemiju, vrlo teška, kaže Fatima Mešić, studentica.

-Pomogao nam je u daljem obrazovanju. Njegov gest je podstrek za sve što radimo u školi, navodi Ibro Manjić, učenik MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” KLadanj.

Slično razmišlja i Arnel Softić, učenik MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” KLadanj:

-Ovom prilikom zahvalio bih se Emiru Kavazoviću što nam je osigurao stipendije za ovu godinu.

Sam vijećnik Kavazović napominje da je u razgovoru sa učenicima i studentima shvatio da je broj stipendiranih učenika i studenata iz Kladnja znatno manji u odnosu na druge općine i gradove:

-To je jedan od najvećih razloga zbog čega sam se odlučio stipendirati učenike, naše srednjoškolce kako bi osjetili da nisu sami.

Osim toga, najavljuje da bi ove godine pitanje stipendiranja u Kladnju moglo biti sistemski uređeno.

-U Budžetu za ovu godinu trebalo bi da bude uvršteno stipendiranje studenata kako bismo, dodatno, podržali naše studente na fakultetima, napominje Emir Kavazović, vijećnik u Kladnju

Osim za stipendiranje vijećnik Kavazović je dio paušala usmjerio u pokretanje web stranice, čime želi doprinijeti boljem informisanju građana Kladnja o zbicanjima na području ove općine.

 

Pročitajte...