Vlada Brčkog odobrila smjernice za dodjelu sredstava iz proračuna

Vlada Brčko distrikta BiH na nastavku redovne sjednice u srijedu odobrila je smjernice za izradu nacrta pravilnika o dodjeli sredstava iz proračuna udruženjima, fondacijama i drugim pravnim i fizičkim osobama u Pododjeljenju za gospodarski razvoj i u Pododjeljenju za turizam, kulturu i sport.

Vlada je usvojila i Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH u sastav radne grupe za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmanu za ljudska prava BiH, Prijedlog odluke o imenovanju Povjerenstva za javno-privatno partnerstvo u Brčko distriktu BiH, Prijedlog odluke o imenovanju osoba koje će sudjelovati u infrastrukturnom projektu „Autoceste i plinovoda Rača – Brčko i Brčko – Vukosavlje.

Također usvojeni su prijedlozi odluke o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH u međuinstitucionalno koordinacijsko tijelo za suradnju s iseljeništvom i o imenovanju člana projektnog odbora za projekat „Integrisani sistem izvještavanja i transparentnost u BiH“ (CBIT), priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Na sjednici je Vlada usvojila i Prijedlog zaključka o tekstu nacrta memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Latvije o suradnji u oblasti obrazovanja mladih i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o izmjeni odluke o vrsti visini naknade Povjerenstvu za organiziranje i održavanje predavanja o posljedicama koje proizilaze iz nepoštovanja ili nepoznavanja propisa o sigurnosti prometa na putevima.

Vlada je na sjednici razmatrala i zahtjev JP „Putevi Brčko“ u vezi s izgradnjom priključka paralelnog puta zaobilaznice oko Brčkog na brezički put u stambenom naselju Gornji Brezik kao i plan rada Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH za 2021. godinu, navodi se u priopćenju.

Fena

Pročitajte...