Prioriteti novog ministra: Vraćanje povjerenja građana u policiju, pošteniji konkursi i činovanja u MUP-u TK

Sigurnost građana i imovine, transparentnost kod zapošljavanja i činovanja kao i uopće vraćanje povjerenja policije kod građana, biće prioriteti novog ministra unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona. Sulejman Brkić, na ovu je poziciju imenovan sa mjesta općinskog vijećnika u Lukavcu koje je dobio kao nezavisni odnosno vijećnik Liste ”Dosta je bilo”.
U predstojećem četverogodišnjem mandatu, kako navodi novoizabrani ministar unutarnjih poslova Sulejman Brkić, među prvim prioritetima djelovanja biće stvaranje preduvjeta za sigurno okruženje. U prvom planu biće čovjek, navodi ministar Brkić. Posebno će se voditi računa o transparentnosti u radu.
Sulejman Brkić, rođen je 1966. godine u Živinicama, a dolazi iz Lukavca. Magistar je geodezije. Radio je na različitim pozicijama u organima državne uprave Tuzlanskog kantona i općine Lukavac, među njima i na poziciji direktora Kantonalne direkcije za ceste. Na poziciju ministra došao je iz Općinskog vijeća, gdje je u proteklom periodu bio vijećnik Nezavisne liste ”Dosta je bilo.”

Pročitajte...